
Süleyman Tunç
Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümü'nde lisans eğitimini tamamlayan Süleyman TUNÇ, Selçuk Üniversitesi İşletme Fakültesi Toplam Kalite Yönetimi Bölümü'nden yüksek lisans derecesini almıştır.
Bilgi işlem alanındaki çalışmaları Linux işletim sistemlerine duyduğu ilgi nedeniyle başlamış ve şirketlerde Linux- Novell sistem yönetiminin yanı sıra, Linux işletim sistemleri üzerinde amatör düzeyde geliştirmeler yapmış, sanayi işletmelerine dijital ortamda CAD-CAM tasarım, gravür tasarım konusunda hizmetler sağlamıştır.
1999 yılında kurumsal ve geniş alan networkler üzerine eğitimler alan ve Türkiye’nin ilk MCT sertifikasına sahip kişileri arasında olan TUNÇ, Türkiye’nin ilk CTEC’i statüsündeki eğitim kurumunda eğitmen olarak görev almıştır. CompTIA A+, MCSE ve CCNA sertifikasyonları konusunda bankalar, finans kurumları ve telekomünikasyon şirketlerine 2002 yılına dek eğitimler vermiştir.
Yine 1999 – 2002 döneminde şimdi ki adıyla TOFD olan Omurilik Felçlileri Derneğinin kuruluşu esnasında görev alan Süleyman TUNÇ, engelli bireylerin toplumsal hayata katılımını sağlamak amacı ile Grafik -Reklamcılık atölyesi kurmuş ve eğitimler vermiştir. Süleyman TUNÇ ayrıca Bakırköy Belediyesi'nin yaşlı bireylerin sosyal hayata katımını sağlamak için oluşturulan Sevgi Yumağı projesinin geliştirilmesinde aktif rol oynamıştır.
2002 -2010 yılları arasında kurduğu Yes Yazılım Şirketi ile DELL, HP, CASPER gibi firmaların bölge temsilciliklerini üstlenmiş, teknik destek merkezlerini işletmiş ve diğer taraftan kamu ve szel sektör kuruluşlarına entegratör olarak hizmet vermiştir.
2011 yılında kurduğu ve br ar-ge şirketi olan FandFPS ile fuar sektöründe iş akışlarının optimizasyonu, süreçlerin RFID sistemleri ile yönetiminin sağlanması için yazılım ve süreç geliştirme konulu kamu destekli proje yürütülmüş Ayrıca TÜRKCELL ve Selçuklu Belediyesi ile birlikte gerçekleştirdiği proje ile 2013 yılında atıkların izlenmesi ve yönetimi proseslerinin yönetimi için Türkiye'nin ilk yerli ve milli ATIK SCADA sistemini kurmuş ve bu konuda patentler almıştır.
2013 -2015 yılında üretim işletmelerinin üretim yönetimi ve üretimden veri toplama hususunda eksikliklerini gidermek amacı ile CİNO yazılım projesini, 2015 – 2017 yıllarında mobil işletim sistemleri üzerinde çalışabilen ve biz dizi yeniliği mobil işletim sistemlerine kazandıran framework ve superapp geliştirmesini tamamlamıştır.
2018 yılında FandFPS bünyesinde kurduğu elektronik ar-gE laboratuvarında, TÜBİTAK desteği ile Türkiye'nin ilk RFID Reader ve Antenlerinin tasarımlarını yapmış ve RFID ile konum bulma algoritmasını geliştirmiştir.
2019-2020 döneminde akıllı şehirlerin paylaşım sistemlerinde elektrikli araçların işletilmesi ve sarj altyapısının oluşturulması amaçlı elektronik altyapı, sunucu, bulut ve gömülü yazılımları ve sistemlerini hayata geçirmiştir.
Halen FandFPS bünyesinde geliştirilen ürünlerin ticarileştirilmesi, RFID teknolojisinde geliştirme- ticarileştirme faaliyetlerinin devamı sağlanmaktadır. Şahsi olarak AR-GE süreçleri ve yönetimi, süreç analizi, veri analizi -madenciliği, IT altyapı tasarımı planlaması, yönetim süreçleri ve proje yönetimi konusunda işletmelere